dilluns, 18 de març del 2019

UF03_ NF11.Taller de roses. Centre ocupacional CAVIGA



El centre CAVIGA és un centre ocupacional per a discapacitats psíquics amb més del 65% de grau de disminució, depén de la fundació CAVIGA.  

Per poder guiar la visita i taller que realitzarem amb els usuaris escolleix dues d' aquestes qüestions per respondre en el blog i valora la visita realitzada. 


1. Quants places pot acollir el centre ocupacional i de quins municipis provenen les persones?

2.  Aquestes persones que tenen un grau de disminució com a mínim del 65% poden accedir al mon laboral?.

3.  Creus que es el mateix un centre especial de treball que un centre ocupacional, quina és la diferència?

4. De quina manera es treballen en el centre CAVIGA les habilitats d’autonomia personal com les relacionades amb la higiene, el menjar, les habilitats relacionades amb l’autorregulació del comportament com el seguiment d’horaris, l’inici i la finalització de les tasques,...?

5.  De quina manera es treballa en el centre CAVIGA l’autonomia social de l’usuari a través d’activitats d’ajustament personal, com el treball sobre aspectes de la vida quotidiana, per exemple el coneixement i maneig de la moneda, saber comportar-se en diferents espais (taller, mitjans de transport,...) habilitats socials bàsiques ..., afavorint així la qualitat de vida dels usuaris?

   



6.  De quina manera es detecten i es treballen en el centre CAVIGA els problemes de conducta que puguin sorgir entre els usuaris?

7. De quins tallers consta el centre ocupacional CAVIGA, i quines activitats terapèutiques es realitzen al centre?






8.   Quines són les estratègies de reestructuració ambiental que observes al centre per tal de facilitar l’orientació espacial- temporal i l’orientació personal? Fixa’t també en la decoració de l’espai i assenyala en quins espais es veu la participació dels usuaris en la decoració del centre.

9.   Per quins professionals està format el centre ocupacional CAVIGA?

10. Quines tasques són les més habituals del tècnic en atenció a persones en situació de dependència en un centre ocupacional com el centre CAVIGA (tasques d’acompanyament, tasques de dinamització, tasques de suport a les habilitats d’autonomia personal i social, ...)

11. Quina oferta d’activitats d’oci es realitza al centre ocupacional, hi ha alguna experiència, projecte o proposta d’oci actiu o d'oci inclusiu que portin a terme els usuaris de la fundació CAVIGA  per tal de donar a conéixer les seves capacitats i la seva realitat de manera creativa i constructiva?





Finalment: com t'has sentit participant de les activitats que fan al caviga i estant a prop dels usuaris del centre ocupacional Caviga?

Valora la sortida:

No m’ha interessat gens
Poc interessant per al perfil professional d’ATPD
Interessant per al perfil professional d’ATPD
Molt interessant i útil per al professional d’ATPD
0
3
6
9

Per saber més:
Per poder conéixer més coses del centre caviga us animo a que entreu en el seu facebook:


dissabte, 9 de març del 2019

UF03_NF11.Associació d'oci inclusiu




SARAU, OCI INTEGRADOR I INCLUSIU
L'Associació d'Oci Inclusiu Saräu és una entitat sense ànim de lucre fundada per persones implicades professionalment en l'àmbit social.
Des de l’any 2009, l’associació Sarau proporciona serveis d’oci per a persones amb discapacitat intel·lectual o amb problemes de salut mental a través d’activitats en espais de lleure, com bars o festivals.
Tothom té dret a divertir-se. Aquesta és la premissa del projecte d'oci inclusiu de l'associació Sarau, formada per voluntaris, educadors i integradors socials i psicoterapeutes. L'entitat organitza tot tipus d'activitats de lleure per a persones amb discapacitat intel·lectual o amb problemes de salut mental, però aquestes propostes no estan restringides només a aquests col·lectius sinó que estan obertes a tothom. La clau és que en un espai  -ja sigui un bar, una discoteca, un karaoke o una sala de concerts- hi hagi diversitat de gent, amb o sense discapacitat, amb l'objectiu d'afavorir les relacions interpersonals i compartir junts moments de diversió.


Un dels aspectes importants de l’Associació SARAU és el disseny de projectes de lleure accesibles, a fi de garantir la plena participació de qualsevol persona en igualtat de condicions i oportunitats, sigui quina sigui la seva etiqueta, i aconseguir alhora una connotació positiva de la diversitat dins de la societat.

Sarau ofereix diferents programes:
Programa d’oci creatiu, programa d’oci festiu, programa d’oci lúdic, programa d’oci turístic, programa d’oci solidari, programa d’oci saludable.
Així mateix l’associació SARAU ofereix programes de sensibilització i de formació:
Ofereix serveis formatius amb jornades, cursos, tallers, xerrades adreçadaes a persones implicades amb la diversitat funcional.
Tracten temàtiques relacionades amb el benestar, la inclusió social, la participació activa mitjançant l’apoderament individual per la millora de la justicia social.


Si vols conèixer més sobre l’associació pots accedir a la pàgina web: